Privātuma un sīkdatņu politika

PRIVĀTUMA UN SĪKDATŅU POLITIKA

Domēns24.lv (SIA "Ekolux", reģistrācijas numurs 40103689352, Rīga, Jaunības iela 11, LV-1024) ir apņēmies un īsteno Jūsu privātuma aizsardzību. Šī privātuma politika izskaidro mūsu datu apstrādes paņēmienus un Jūsu iespējas attiecībā uz to, kādā veidā Jūsu personas dati tiek apkopoti un izmantoti.

PERSONAS DATU AIZSARDZĪBA

Šī Privātuma politika attiecībā uz personas datu aizsardzību pamatojas uz 2016. gada 27. aprīļa Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 2016/679 (turpmāk tekstā – Regula), Latvijas Republikas Fizisko personu datu apstrādes likumu un uz tas pamata izdotiem Ministru kabineta noteikumiem.

KĀPĒC MĒS APKOPOJAM, GLABĀJAM UN APSTRĀDĀJAM JŪSU DATUS?

Jūsu dati tiek apkopoti, lai:

  • ļautu personalizēt Jūsu piekļuvi sistēmai;
  • ļautu Domēns24.lv atbildēt uz Jūsu jautājumiem un sniegt Jums informāciju;
  • sagatavotu anonīmu statistiku par interneta vietnes lietošanu;
  • veiktu norēķinus;
  • atjauninātu uz abonēšanu pamatotus pakalpojumus;
  • nodrošinātu klientu atbalstu (mēs varam arī apkopot Jūsu papildu informāciju, lai pētītu un sniegtu atbildes uz Jūsu ar atbalstu saistītiem jautājumiem);
  • analizētu mūsu klientu raksturlielumus, lai izprastu klienta un tirgus vajadzības, lai izstrādātu jaunus produktus un pakalpojumus, kā arī mārketinga komunikācijas vajadzībām

KAS IR ATBILDĪGS PAR JŪSU DATU APSTRĀDI?

Jūsu personas datu pārzinis ir SIA "Ekolux", reģistrācijas numurs 40103689352, Rīga, Jaunības iela 11, LV-1024, kas veic savu darbību zem preču zīmes Domēns24.lv. Ja Jums rodas jautājumi par Jūsu personas datu apstrādi, varat sūtīt e-pastu uz info@domens24.lv.
Domēns24.lv darbiniekiem, kuriem ir pieeja personu identificējošai informācijai, tiek pieprasīta šīs informācijas aizsardzības nodrošināšana saskaņā ar šo privātuma politiku, piemēram, neizmantot informāciju citiem mērķiem, kā tikai pakalpojumu, kas ir nepieciešami klientam, sniegšanai.
Tikai attiecīgi iecelti un pienācīgi pilnvaroti Domēns24.lv darbinieki var piekļūt datiem, izmantojot savu lietotāja ID un personīgo paroli attiecīgās sistēmās

KĀDUS DATUS MĒS APKOPOJAM?

  • Reģistrēties – vārds, uzvārds, personas kods, e-pasts, tālruņa numurs, adrese.
  • Pieteikties jaunumiem – e-pasta adrese.
  • Iegādāties domēnu, Reģistrēt domēnu – e-pasts, vārds, uzvārds, tālruņa numurs, personas kods, norēķinu konta dati (bankas nosaukums, konta numurs un kods).
  • Pārdot domēnu - e-pasts, vārds, uzvārds, tālruņa numurs, personas kods, norēķinu konta dati (bankas nosaukums, konta numurs un kods).
  • Piedāvāt cenu - e-pasta adrese.

CIK ILGI MĒS GLABĀJAM JŪSU DATUS?

Mēs glabāsim personisko informāciju, klienta un biznesa informāciju tik ilgi, cik nepieciešams, lai:

  • nodrošinātu pakalpojumus un informāciju, kuru Jūs vai Jūsu uzņēmums ir pieprasījis;
  • sazinātos ar Jums par pieprasījumu, kuru Jūs mums esat iesniedzis;
  • administrētu Jūsu izvēles un tiesības, kuras Jūs esat īstenojis saskaņā ar šo privātuma politiku;
  • izpildīt juridisko pienākumu un aizsargāt savas leģitīmas intereses.

KĀ JŪS VARAT PIEKĻŪT SAVIEM DATIEM, PĀRBAUDĪT TO PAREIZĪBU UN IZLABOT TOS?

Jums ir tiesības pieprasīt Jūsu personas datu izrakstu jebkurā laikā, pārbaudīt glabātās informācijas pareizību un/vai labot vai atjaunināt šo informāciju. Jūs varat arī lūgt pilnībā izdzēst Jūsu personisko informāciju, ja šobrīd Jums nav aktīvu pieprasījumu.
Mēs pieliksim visas komerciāli pamatotas pūles, lai nodrošinātu Jūs ar atbilstošu piekļuvi jebkādai Jūsu personiskajai informācijai, kuru mēs glabājam 30 dienas no Jūsu piekļuves pieprasījuma.
Jūs jebkurā laikā varat anulēt e-pasta sūtījumu abonēšanu, nosūtot paziņojumu uz e-pasta adresi info@domens24.lv vai izmantojot saiti, kas ir pieejama Jums sūtītajos ziņojumos.
Lai aizsargātu Jūsu privātumu un drošību, mēs veiksim atbilstošus pasākumus, lai pārbaudītu Jūsu identitāti pirms informācijas izsniegšanas par Jūsu pieprasītajiem personiskajiem datiem.

KUR VĒRSTIES JAUTĀJUMU VAI SŪDZĪBU GADĪJUMOS?

Ja vēlaties piekļūt, dzēst (atsevišķos gadījumos) vai labot Jūsu personisko informāciju, lūdzam sazināties: ar datu pārzini, kurš ir atbildīgs par šo datu apstrādi, e-pasta adrese: info@domens24.lv.
Sūdzību un strīdu gadījumā rakstiet Domens24.lv datu aizsardzības amatpersonai (e-pasts: info@domens24.lv).
Ja jūs iesniegsiet ar privātumu saistītu sūdzību, mēs reģistrēsim Jūsu vārdu un/vai sabiedrības nosaukumu, ar sūdzību saistītās personas vārdu, e-pastu un valsts atrašanās vietu, un informāciju, kas ir bijusi sūdzības pamatā. Mēs izmantosim informāciju, kuru Jūs sniegsiet, lai izskatītu Jūsu sūdzību un nosūtītu Jums atbildi, tiklīdz Jūsu sūdzība būs izskatīta.
Jums arī ir tiesības griezties ar jautājumiem un sūdzībām par personas datu izmantošanu Datu valsts inspekcijai (www.dvi.gov.lv), ja uzskatat, ka Jūsu personas datu apstrāde pārkāpj Jūsu tiesības un intereses.

SĪKDATŅU POLITIKA

“Sīkdatnes” ir sīka apjoma informācija, kuras interneta vietne saglabā Jūsu datorā vai mobilajā ierīcē, kad Jūs apmeklējat interneta vietni. Tā ļauj serverim apkopot informāciju no Jūsu pārlūka, tādējādi Jums vienmēr nav dati jāievada no jauna, kad Jūs atgriežaties interneta vietnē vai pārejat no vienas lapas uz citu. Vairāk informācijas par to, kā darbojas sīkdatnes, ir pieejams interneta vietnē www.cookiecentral.com.

KĀ MĒS IZMANTOJAM SĪKDATNES?

Mūsu interneta vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu piedāvāto pakalpojumu kvalitāti. Mēs izmantojam sesijas sīkdatnes, pastāvīgās sīkdatnes un trešās puses (partneru) sīkdatnes, lai:

  • atpazītu jaunus vai agrākos klientus;
  • atcerētos Jūsu ekrāna izvēles (preferences), piemēram, kontrasta krāsas uzstādījumus vai burtu izmērus;
  • atcerētos, vai Jūs jau esat sniedzis atbildes uznirstošajā aptaujā (tādējādi Jums nelūdzot to darīt atkal);
  • atcerētos, vai Jūs esat (vai neesat) sniedzis piekrišanu mūsu sīkdatņu lietošanai šajā interneta vietnē;
  • anonīmi apkopotu statistiku par to, kā un kādus video Jūs esat meklējis;
  • nosūtītu reklāmu, kas Jums ir visatbilstošākā un vislabāk atbilst Jūsu interesēm. Sīkdatnes arī tiek lietotas, lai ierobežotu to, cik reižu Jūs redzat reklāmu, un lai palīdzētu izmērīt reklāmas kampaņas efektivitāti;
  • apkopotu uzticamu vietnes lietošanas informāciju, kas ļauj mums izmērīt, cik labi vietne atbilst tās lietotāju vajadzībām, un lai veiktu jebkādus nepieciešamos uzlabojumus;
  • analizētu, kuras interneta vietnes Jūs apmeklējat un kurus patērētāja privātuma instrumentus Jūs izmantojat.

Šo sīkdatņu iespējošana nav obligāti nepieciešama interneta vietnes galveno funkciju veikšanai, bet tā nodrošinās Jūs ar labāku pārlūkošanas pieredzi. Jūs varat izdzēst vai bloķēt šīs sīkdatnes jebkurā brīdī, bet, ja Jūs to darīsiet, dažas interneta vietnes iespējas var nedarboties tik labi, kā iecerēts.
Lūdzu, ņemiet vērā, ka dažas sīkdatnes var ievietot trešās puses pakalpojumu sniedzējs, kas veic atsevišķas funkcijas mūsu vajadzībām.
Ar sīkdatnēm saistītā informācija netiek lietota, lai identificētu Jūs personīgi, un apkopotie dati tiek glabāti mūsu kontrolē. Šīs sīkdatnes netiek izmantotas nekādiem citiem nolūkiem, kā tikai tiem, kas šeit ir aprakstīti.

KĀ KONTROLĒT SĪKDATNES?

Jūs varat kontrolēt un/vai izdzēst sīkdatnes, ja to vēlaties. Jūs varat izdzēst vai bloķēt visas sīkdatnes, kas jau ir Jūsu datorā, bet ja Jūs to darīsiet, atsevišķas šīs vietnes iespējas var nedarboties tā, kā iecerēts, un Jums var nākties manuāli pielāgot atsevišķas izvēles katru reizi, kad Jūs apmeklēsiet vietni.
Jūs varat piekrist vai atteikties no sīkdatņu izmantošanas šajā vietnē, izvēloties kādu no šādām iespējām uznirstošajā logā par sīkdatņu izmantošanu: Piekrītu / Nepiekrītu.
Mēs sadarbojamies ar trešām pusēm, mūsu apstrādātājiem, lai izsekotu Jūsu darbības mūsu interneta vietnē, lai uzlabotu mūsu mārketinga pasākumus un nodrošinātu Jūs ar reklāmu, pamatojoties uz Jūsu apmeklējumu mūsu interneta vietnē.

SAITES UZ SOCIĀLAJIEM TĪKLIEM

Mūsu vietnē www.domens24.lv Jūs atradīsiet saites uz sociālajiem tīkliem Facebook, draugiem.lv, Одноклассники, "VK" (Вконтакте), Instagram. Saistībā ar šīm saitēm tiek piemēroti šādi paziņojumi par konfidencialitāti:
Plašāku informāciju par datu vākšanas mērķi un apjomu, datu apstrādi un izmantošanu, jūsu tiesībām, kā mainīt iestatījumus un to, kā novērst datu vākšanu, lai aizsargātu jūsu privātumu, lūdzu, skatiet katras attiecīgās vietnes konfidencialitātes politikā.

KĀ MĒS KOPĪGOJAM JŪSU PERSONISKO INFORMĀCIJU?

Jūsu personisko informāciju, klientu informāciju vai biznesa informāciju mēs varam padarīt pieejamu sabiedrībām, kas nodrošina pakalpojumus, palīdzot mums uzņēmējdarbībā, piemēram, ar interneta vietņu analītikas vai klientu apkalpošanas nodrošināšanu, ar grāmatvedības uzskaiti vai juridiskajām konsultācijām. Šīs sabiedrības ir pilnvarotas izmantot Jūsu personisko informāciju, klientu informāciju tikai tiktāl, cik tas ir nepieciešams, lai sniegtu mums šos pakalpojumus.
Reģistrējot domēna vārdu Jūsu personas dati tiks nodoti attiecīgā augstākā līmeņa domēna reģistra uzturētājam.
Mēs kopīgosim Jūsu personisko informāciju, klientu vai biznesa informāciju ar personas datu apstrādātājiem tikai tādā veidā, kāds ir aprakstīts šajā Privātuma politikā.
Mēs apstrādājam Jūsu personas datus Eiropas Savienībā/Eiropas Ekonomiskajā zonā (ES/EEZ), un tie nav nodoti un apstrādāti valstīs, kas neietilpst ES/EEZ, tomēr Jūsu vietnē publicēta informācija var tiks apskatīta arī no trāšām valstīm.

JŪSU TIESĪBAS

Jums ir sekojošas tiesības sakarā ar personas datu drošību:

  • saņemt informāciju, vai mēs apstrādājam Jūsu personas datus un, ja apstrādā, tad arī piekļūt tiem;
  • piekļūt pie saviem personas datiem caur savu profilu mājas lapā www.domens24.lv vai, balstoties uz pamatotu rakstveida pieprasījumu, mēs 1 (viena) mēneša laikā informēsim Jūs par personas datiem, ko mēs apstrādājam attiecībā uz Jums; personas datu ieguves avotu (ja normatīvie akti atļauj to izpaust); datumu, kad tika izdarītas pēdējās izmaiņas personas datos; mērķiem, kuru sasniegšanai personas dati tiek apstrādāti; datu saņēmējus vai datu saņēmēju kategorijas; to, vai pastāv automatizēta lēmumu pieņemšana;
  • grozīt, papildināt vai dzēst savus personas datus, kas par Jums saglabāti, tajā skaitā, izmantojot savu profilu. Jūs esat atbildīgs/-a par patiesu, spēkā esošu un pilnīgu savu personas datu nodrošināšanu gan slēdzot līgumu ar Domens24.lv, gan šāda līguma izpildes laikā. Ja Jūsu personas dati mainas, tad Jums ir pienākums nekavējoties veikt datu aktualizāciju savā profilā vai ziņot mums par nepieciešamajām izmaiņām. Domens24.lv ir tiesīga ierobežot piekļuvi, iespējas koriģēt vai dzēst datus saskaņā ar piemērojamo normatīvo aktu prasībām;
  • pārnest savus personas datus no Domens24.lv citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams;
  • iebilst pret personas datu apstrādi vai panākt, lai mēs ierobežotu apstrādi saskaņā ar piemērojamo normatīvo aktu prasībām;
  • Netikt pakļautam pilnībā automatizētai lēmumu pieņemšanai, tai skaitā profilēšanai, ja šādai lēmumu pieņemšanai ir tiesiskās sekas vai kas līdzīgā veidā ievērojami ietekmē Jūsu tiesības;
  • atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei;
  • griezties ar jautājumiem un sūdzībām par personas datu izmantošanu Datu valsts inspekcijai (www.dvi.gov.lv), ja uzskatat, ka Jūsu personas datu apstrāde pārkāpj Jūsu tiesības un intereses.

PRIVATUMA POLITIKAS GROZĪJUMI

Šī privātuma politika pēc nepieciešamības var tikt grozīta. Mēs visas privātuma politikas izmaiņas publicēsim mūsu vietnē www.domens24.lv, sniedzot īpašu paziņojumu par izmaiņām. Privātuma politikas iepriekšējās versijas tiks uzglabātas arhīvā, lai nepieciešamības gadījumā varētu tās pārskatīt.

Kontakti

info@domens24.lv

+371 20275075